Stabil hídként a munkavállalók és a munkáltatók között. Tudjon meg többet rólunk!

2021 . Április 19. 3 perces olvasmány Munka, Munkakeresés, Állásinterjú, Álláslehetőség

Építs sokszínű csapatot!

A globalizáció hatására egyre fontosabbá válik, hogy a munkahelyek is nyitottak legyek az új ötletekre.

Hírek

A HR-eseknek egyre több lehetőség áll rendelkezésükre, hogy csapatukat sokszínűvé varázsolják. De hogyan és miért érdemes ehhez hozzáfogni?

A sokszínű csapat fogalma sokkal többet takar, mint azt elsőre gondolánk, hiszen minden ember különbözik. Mindenkiben van valami, ami kiemeli a többiek közül és ezáltal alkalmassá teszi egy bizonyos feladat ellátására. Ez lehet akár egy képzés, amit elvégzett, vagy egy nyelv, amit rajta kívül kevesen tudnak.

Egy állásinterjún mindenképpen érdemes megemlítenünk, ha van valami, amiben különösen jók vagyunk. A multinacionális cégek gyakran törekednek arra, hogy a munkavállalóik különböző társdalami háttérrel rendelkezzenek, így biztosítva, hogy belelássanak olyan helyzetekbe, melyekbe mások nem tudnának, és minél többféle közegben népszerűvé tegyék a vállalatot.

Egy HR-es rengeteg hasonló diplomával és tudással rendelkező embert ismer meg egy interjú során. De vajon ki az, aki mégis megragadja a figyelmét és megkapja az állást? Valaki, aki a megszabott kompetenciákon túl valami máshoz is ért, például elvégzett egy OKJ-s tanfolyamot, vagy érdekes tapasztalatokkal rendelkezik. Lehet, hogy ez kiemeli őt a többi jelentkező közül és alkalmassá teszi arra, hogy olyan feladatokat lásson el, amivel a többi alkalmazott csak küszködve boldogult.

A diverzitás jó

A kisebb cégek és már-már családként működő közösségeken belül is előnyös lehet egy sokrétű csapat kiépítése. A dolgozók közötti korkülönbség lehetővé teszi, hogy a fiatal munkavállalók tanuljanak az idősebbektől. Ugyanakkor a friss diplomával érkezők új ötletekkel és innovatív módszerekkel vihetnek színt a közös munkába.

 

A nemek aránya és a különböző vallások is a diverzitás témakörébe tartoznak. A különböző hitű emberek alkalmazásával új perspektívák nyílnak meg a cégek előtt. Ha az egy helyen dolgozók nézetei eltérnek, arra nem csupán konfliktusforrásként kell tekintenünk, hanem lehetőségként is, hogy új ismeretekre tegyünk szert és több embert érhessünk el.

A különböző szexuális irányultságú emberek alkalmazása is felkapott témakör a mai világban. Egyre több munkahelyen válik fontossá, hogy LMBT munkatársat is felvegyenek. Az elfogadó munkahelyek nem csupán az LMBT+ számára megnyerők, hanem minden olyan fiatal munkavállalónak is szimpatikussá válnak, akik támogatják az egyelőséget és az elfogadást.

Az egymástól különböző, más tudással és társadalmi háttérrel rendelkező emberek együtt új magaslatokba emelhetnek egy csapatot. A tágabb látókörrel rendelkező cégek pedig az ügyfelek számára is szimpatikusabbak, hiszen több emberrel és esettel képesek specifikusan foglalkozni. Ezért fontos, hogy a nem csak a munkahelyünkön, de az élet más területein is adjunk esélyt az újnak és a másnak. Együtt többre vagyunk képesek.

Forrás: hrpwr.hu; Képek forrása: pixabay.com


További híreinkTovábbi híreink

A hustle culture horrorba torkolló tündérmeséje
A hustle culture horrorba torkolló tündérmeséje
Július 30 . Tag ikonkép4 perces olvasmány

A 21.században egyre többen válunk a siker megszállottjaivá. A lehetőségek századában járunk, kicsi ...

elolvasom
Kiégtél vagy csak megégtél? A „burn-out” szindróma
Kiégtél vagy csak megégtél? A „burn-out” szindróma
Június 3 . Tag ikonkép7 perces olvasmány

Még a legerősebb húr is, ha elég sokáig feszítjük, előbb utóbb elszakad. Így járhatunk saját határai...

elolvasom
Miért nem jeleznek vissza a cégek a beadott pályázatokra?
Miért nem jeleznek vissza a cégek a beadott pályázatokra?
Május 17 . Tag ikonkép7 perces olvasmány

Az álláskeresésnek a várakozás az egyik legnehezebb része, főleg, ha a jelöltek hiába reménykednek.

elolvasom
Munkát vagy munkaerőt keres? Mindkettőben segíthetünk!

Ha szolgáltatásainkkal kapcsolatban kérdése lenne, kattintson a Cégeknek, míg ha munkalehetőségeink érdekelnék, akkor a Tovább gombra!