Stabil hídként a munkavállalók és a munkáltatók között. Tudjon meg többet rólunk!

2021 . Július 7. 4 perces olvasmány környezetvédelem, föld, munkahely, szelektív hulladékgyűjtés

Vigyázzunk egymásra és a világra!

Egyre több dolgozó csöppen vissza a home office világából a korábban megszokott irodai környezetbe.

Hírek

A járvány azonban megmutatta, hogy a bolygónk és a saját egészségünkre mindig oda kell figyelnünk, hogy többet ne alakulhasson ki a mostanihoz hasonló veszélyhelyzet. Mit tehetünk a munkahelyünkért, hogy az környezetbarát és üdítő hely legyen az ott dolgozók számára?

Nem kell drasztikus változásokra gondolnunk, vagy megijednünk. Elég csak egészen apró dolgokra odafigyelnünk, és az iroda máris rengeteg energiát és nem utolsó sorban pénzt is spórol.

Mielőtt még megérkeznénk!

A tudatosság nem az irodaházban kezdődik. A jelenléti munkák visszaállásával az utak is újra megtelnek autókkal, amelyek káros kipufogógázt eresztenek a levegőbe, nem is beszélve a rengeteg üzemanyagról, amelyet a dugóban gurulva elpazarolunk.

Ha tehetjük, válasszunk egy alternatív közlekedési eszközt, amellyel nem csak energiát és pénzt, de időt is spórolunk. Nem utolsó sorban pedig az egészségünkért is tehetünk. A kevesebb autó tisztább levegőt eredményez, amennyiben pedig biciklivel, vagy gyalog indulunk el a munkába, egyúttal a napi testmozgást is kipipálhatjuk!

Tudatos eszközhasználat!

A legtöbb irodai munka megköveteli, hogy olyan elektronikus eszközöket használjunk, mint a számítógépek, telefonok vagy nyomatók. Egy kis odafigyeléssel azonban ezeken is rengeteget spórolhatunk.

A munkahelyeken gyakori hiba, hogy a laptopok állandóan töltőre vannak csatlakoztatva, és a használaton kívüli gépek is bekapcsolva, képernyővédővel várakoznak. Pénzt és energiát spórolunk, ha a feltöltött gépeket leválasztjuk a töltőről, illetve kikapcsoljuk, vagy alvó állapotba helyezzük őket, hogy kevesebb energia vesszen el a használaton kívül lévő gépekről.

A nyomtatáson is spórolhatunk. Azokat a dokumentumokat, amelyeket nem feltétlen szükséges kézhez kapnunk, kezeljük elektronikusan. A papír megspóroláshoz azzal is hozzájárulhatunk, ha a félresikerült, vagy nem kellő nyomtatásokat nem dobjuk ki, hanem felhasználjuk jegyzetelni. Ezek gyűjtésére hasznos lehet egy, a nyomtató mellé rendszeresített doboz vagy kosár, amibe a felesleges lapokat gyűjtjük és bárki felhasználhatja őket.

Lépcső?

A többemeletes irodaházakban sokan inkább a liftet használnák, mint a lépcsőt. A lift azonban káros széndioxidot bocsált ki a levegőbe, nem beszélve arról, hogy várni kell rá. A lépcső használatával nem csak időt spórolhatunk magunknak, de a testmozgás is a javunkra válik.

A járványnak sincs még vége!

A járványra való tekintettel még mindig fontos a biztonságos környezet megteremtése. Amennyiben a munkahelyünkön kötelező a maszk használata, ne eldobhatót válasszunk. Inkább vásároljunk mosható szövetmaszkokat, amelyekkel nem csak pénzt spórolunk, de csökkentjük a szeméttermelődést is.

Hasznos szemét!

Egyszerű, ám praktikus környezetvédelmi trükk a szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas kukák elhelyezése a munkahelyen. Néhány figyelemfelkeltő tábla és egyértelmű jelzések használatával mindenkit meggyőzhetünk arról, hogy tudatosan bánjon a munkahelyén keletkező szeméttel.

Nem kell nagy erőveszítéseket tennünk ahhoz, hogy megóvjuk a környezetünket. De miért fontos ez? Azért, mert mi is a részei vagyunk.

Már a környezetvédelem legelső lépései is hatással vannak a saját életünkre és egészségünkre, ahogy a felsorolt példák is bizonyítják.

Csak egy bolygónk van, és ha megbetegszik, mi is követjük. Vigyázzunk rá és egymásra, hogy még sokáig élvezhessünk az adottágait!

Források:pixabay.com/hu/; directsafety.hu/kornyezetvedelem-a-munkahelyen/


További híreinkTovábbi híreink

A hustle culture horrorba torkolló tündérmeséje
A hustle culture horrorba torkolló tündérmeséje
Július 30 . Tag ikonkép4 perces olvasmány

A 21.században egyre többen válunk a siker megszállottjaivá. A lehetőségek századában járunk, kicsi ...

elolvasom
Kiégtél vagy csak megégtél? A „burn-out” szindróma
Kiégtél vagy csak megégtél? A „burn-out” szindróma
Június 3 . Tag ikonkép7 perces olvasmány

Még a legerősebb húr is, ha elég sokáig feszítjük, előbb utóbb elszakad. Így járhatunk saját határai...

elolvasom
Miért nem jeleznek vissza a cégek a beadott pályázatokra?
Miért nem jeleznek vissza a cégek a beadott pályázatokra?
Május 17 . Tag ikonkép7 perces olvasmány

Az álláskeresésnek a várakozás az egyik legnehezebb része, főleg, ha a jelöltek hiába reménykednek.

elolvasom
Munkát vagy munkaerőt keres? Mindkettőben segíthetünk!

Ha szolgáltatásainkkal kapcsolatban kérdése lenne, kattintson a Cégeknek, míg ha munkalehetőségeink érdekelnék, akkor a Tovább gombra!