Stabil hídként a munkavállalók és a munkáltatók között. Tudjon meg többet rólunk!

2021 . Május 13. 3 perces olvasmány Adminisztráció, ms office, programok, képszerkesztők, tanulás

Milyen programok ajánlottak tudástárunkba 2021-ben?

A mai világban a számítógép kezelése alapvető.

Hírek

Azért, hogy sikeresen elhelyezkedjünk a munkaerőpiacon szükségünk van bizonyos programok ismeretére, melyek száma az idő elteltével egyre csak nő. Nekünk pedig igyekeznünk kell felzárkózni az elérhető technikákhoz. A következő lista azokat tartalmazza, melyeket ajánlott megtanulni, hiszen sose lehetünk eléggé sokrétűek és mindig van hova fejlődnünk.

Microsoft Office csomag:

Kezdjük az alapoknál.

Tartalma: Word, Excel, Access, Outlook és PowerPoint. Régi barátunk és sokak teljesen magától értetődőnek vehetik, mondván „ó ezt én tudom”. De valóban így van-e? Több rejlik ezekben az alkalmazásokban, mint, amit informatika órákon megtanítanak.  Azért, hogy valódi legyen a siker, el kell mélyítsük a tudásunkat és jobban is megismerni a már kezünkben lévő eszközeinket. Használjuk ki maximálisan, amit csak lehet!

Digitális képszerkesztők:

Igenis, adjunk a külsőségekre! Az ember vizuális típus, ami szép és színes, vonzza a tekintetünket. Még ha nem is dizájnnal foglalkozunk eredendően, nem árt, ha vannak alapvető ismereteink hiszen rengeteg helyzetben jól jöhet. Legyen szó poszterkészítésről, logo tervezésről, vagy csak ízléses social media posztokról, értékes tudásról van szó. Ezekre ajánlott a Photoshop, InDesign vagy az Illustrator, de számos internetes, ingyenes felület is hasznos lehet, mint például a Canva.

Videó szerkesztés:

A videó tartalmak szinte mindenhol hódítanak, pontosan ezért bármely cég számára előnyös lehet, ha a dolgozói ezen téren is rendelkeznek valamely mértékű gyakorlattal. Ismerkedésre jelöltek az Adobe Premiere Pro, Final Cut Pro, Camtasia és a Pinaccle Studio.

Adatok vizualizációját segítő eszközök:

Tableau Software, Spreadsheet, Highcharts és Leaflet segítenek a meglévő információkat illusztrálni, ezáltal pedig érthetőbbé és áttekinthetőbbé válnak. Különösen hasznos, amikor rendkívül nagy mennyiségű adat áll rendelkezésünkre.

Quick Books software csomag:

Többek között költségvetés készítésre, kiadások nyomon követésére és a könyvelés megkönnyítésére nagy segítség lehet a kis és közepes vállalkozások számára.

Azért, hogy ki is használhassuk ismereteinket:

Amikor az életrajzunkban tüntetjük fel számítógépes műveltségünket, ne csak a programok neveit említsük, mondjuk el, mit tudunk nyújtani kezelésük által a választott munkahelynek, bemutatva, hogy valóban ismerjük azokat s készen állunk az alkalmazásukra.

Az internetet rengeteg lehetőséget kínál új ismeretek elsajátítására, így, ha akad egy kis időnk, ésszerű lehet egy-egy hasznos dologból képeznünk magunkat.

Autodidakta YouTube videókra, ingyenes webinárokra és előadásokra fel!

 

Képek forrása: unsplash.com; Források: youtube.com/watch?v=Y_op4ec6xW8 - 12 Best Computer Skills Employers Are Looking for – How to Use it to get a Job


További híreinkTovábbi híreink

A hustle culture horrorba torkolló tündérmeséje
A hustle culture horrorba torkolló tündérmeséje
Július 30 . Tag ikonkép4 perces olvasmány

A 21.században egyre többen válunk a siker megszállottjaivá. A lehetőségek századában járunk, kicsi ...

elolvasom
Kiégtél vagy csak megégtél? A „burn-out” szindróma
Kiégtél vagy csak megégtél? A „burn-out” szindróma
Június 3 . Tag ikonkép7 perces olvasmány

Még a legerősebb húr is, ha elég sokáig feszítjük, előbb utóbb elszakad. Így járhatunk saját határai...

elolvasom
Miért nem jeleznek vissza a cégek a beadott pályázatokra?
Miért nem jeleznek vissza a cégek a beadott pályázatokra?
Május 17 . Tag ikonkép7 perces olvasmány

Az álláskeresésnek a várakozás az egyik legnehezebb része, főleg, ha a jelöltek hiába reménykednek.

elolvasom
Munkát vagy munkaerőt keres? Mindkettőben segíthetünk!

Ha szolgáltatásainkkal kapcsolatban kérdése lenne, kattintson a Cégeknek, míg ha munkalehetőségeink érdekelnék, akkor a Tovább gombra!