Stabil hídként a munkavállalók és a munkáltatók között. Tudjon meg többet rólunk!

A tökéletes önéletrajz

Az önéletrajz nagyon fontos szerepet játszik az életünkben. Nem csak információkat írunk bele, ennél sokkal többet elmond rólunk. Célja, hogy eladjuk magunkat és megmutassa, hogy milyenek vagyunk, és mire vagyunk képesek.

Hírek

Ezért is fontos, hogy elég időt szenteljünk neki. Hoztunk néhány jótanácsot, tippet, amivel még professzionálisabbá, meggyőzőbbé teheted a CV-det.

 

Legyen egy váza az önéletrajznak

 

Fontos, hogy egy jól felépített és logikus CV-vel jelentkezzünk a pozícióra. Első pontba tüntessük fel a személyes adatainkat. Utána a tanulmányok, majd az eddigi munkatapasztalat következzen. A különböző képességek, mint a nyelvtudás, informatikai ismeretek ezután írhatóak. Fontos, hogy a képességeinket soroljuk be, hogy milyen szinten vannak.

 

 

Kép

 

Figyeljünk oda rá, hogy professzionális és hivatalos képet tegyünk az önéletrajzunkba. Igazolványszerű képet készítsünk, amit beleszerkesztünk az önéletrajzba, lehetőleg kis méretben.

 

 

Forma

 

A Word program ismerete már mindenhol elvárás, ezért megfelelő módon formázzuk meg az önéletrajzunkat. Használjuk a Word szövegszerkesztő funkciót: vastag, dőlt betű, aláhúzott. Ámde figyeljünk arra, hogy ne vigyük túlzásba, a kevesebb néha több elvét kövessük.

 

Címszavak

Ne írjunk hosszú körmondatokat, hanem a lényeges dolgokat emeljük ki röviden és tömören, de informatívan. Amennyiben több évet passzívan töltöttünk a munkaerőpiacon, azt mindenképpen magyarázzuk meg, hogy miért. Például: gyerekvállalás, hosszabb utazás, stb.

 

 

Helyesírási hibák

 

Semmiképpen se legyen a CV-ben helyesírási hiba. Inkább többször át kell nézni küldés előtt. Ha szükséges, akkor nézessük át egy ismerőssel vagy családtaggal.

 

Szükségtelenségek

 

Próbáljuk beleképzelni magunkat a HR-es helyzetébe. Ha irreleváns információkat adunk meg az önéletrajzunkban, annak semmi haszna sincsen, mert nem ad hasznos információkat a HR-esek számára. Ilyen például a hobbi. Amennyiben nem a munkakörhöz kapcsolódik, nem szükséges beleírni az önéletrajza. Ha nem egy grafikusi állásra jelentkezünk, akkor a túl színes, megformázott önéletrajz sem releváns. Az információk és a CV kinézete passzoljanak a megpályázott munkakörhöz.

 

 

Egy tökéletes CV összeállítása nagy feladat, de nem lehetetlen. Fektessünk bele időt és energiát, mert megéri, és a sok munka meghozza a gyümölcsét. 

 

Képek forrása: freepik.com


További híreinkTovábbi híreink

A hustle culture horrorba torkolló tündérmeséje
A hustle culture horrorba torkolló tündérmeséje
Július 30 . Tag ikonkép4 perces olvasmány

A 21.században egyre többen válunk a siker megszállottjaivá. A lehetőségek századában járunk, kicsi ...

elolvasom
Kiégtél vagy csak megégtél? A „burn-out” szindróma
Kiégtél vagy csak megégtél? A „burn-out” szindróma
Június 3 . Tag ikonkép7 perces olvasmány

Még a legerősebb húr is, ha elég sokáig feszítjük, előbb utóbb elszakad. Így járhatunk saját határai...

elolvasom
Miért nem jeleznek vissza a cégek a beadott pályázatokra?
Miért nem jeleznek vissza a cégek a beadott pályázatokra?
Május 17 . Tag ikonkép7 perces olvasmány

Az álláskeresésnek a várakozás az egyik legnehezebb része, főleg, ha a jelöltek hiába reménykednek.

elolvasom
Munkát vagy munkaerőt keres? Mindkettőben segíthetünk!

Ha szolgáltatásainkkal kapcsolatban kérdése lenne, kattintson a Cégeknek, míg ha munkalehetőségeink érdekelnék, akkor a Tovább gombra!