Stabil hídként a munkavállalók és a munkáltatók között. Tudjon meg többet rólunk!

2022 . Szeptember 20. 4 perces olvasmány Önfejlesztés, Coach, Coaching, Pszichológia

A coach kézen fog, de nem vezet

Dübörög a coaching külföldön, és hazánkban is kezd egyre népszerűbbé válni, annak ellenére is, hogy sokan még nincsenek tisztában a fogalom jelentésével. Éppen ezért ebben a cikkben megválaszoljuk, hogy kik is azok a coachok, és mit csinálnak.

Hírek

A coach angol eredetiben edzőt jelent, aki a professzionális sportolók képzésével foglakozik. Nem áll messze ettől a jelentéstől a jelen értelemben használt coaching fogalom sem: a coach feladata, hogy a lehető legtöbbet megpróbálja kihozni az ügyfeléből, a benne rejlő potenciált a maximumiáig tornázza fel. Magyarra fordítva életvezetési tanácsadókként hivatkozunk ezekre a szakemberekre, csakhogy ez a kifejezés merőben megtévesztő. A coachoknak kifejezetten tilos tanácsokat osztogatni, ők csupán segítenek abban, hogy maga az ügyfél, más néven a coachee megtalálja a saját megoldását a problémájára. A segítségnyújtás többnyire irányított beszélgetéseken keresztül zajlik, olykor egyéb módszerekkel is kiegészülve. Általában 6-8 ülésből áll a folyamat, egyénre szabottan, és ezen ülések során a coach profi kérdezéstechnikát alkalmaz. Teszi ezt annak érdekében, hogy a coachee maga ismerje fel a nehézséget, és azt a stratégiát, amelyet a leküzdéséhez alkalmazhat.

 

Ezek után felmerülhet a kérdés, hogy oké, de ha úgyis mindent nekem kell csinálni, ahhoz hogy felülkerekedjek a kihívásokon az életemben, akkor mi értelme volt egy coach-hoz fordulni? Nos, a coach az irányított kérdésein, és a személyre szabott feladatokon keresztül igenis képes elősegíteni, hogy az ügyfele tisztábban lássa a helyzetét. Általa több szempontból, objektívebben tekinthetünk magunkra, így könnyebben és gyorsabban felfedezhetjük a bennünk rejlő válaszokat a gondjainkra. Itt azonban fontos megjegyezni, hogy a coaching messze nem egyenlő pszichológiai tanácsadással vagy a pszichoterápiával. A pszichológus sokszor a múltba tekint, és úgy igyekszik feltárni a kezeltje traumáit, sérelmeit. Ezzel ellentétben a coach jelen- és jövőorientált, egyetlen kitűzött cél eléréséhez asszisztál. A traumákkal küzdő, akár valamilyen lelki betegségben szenvedő személynek nem tud segédkezet nyújtani, őt egy kompetensebb szakemberhez, azaz pszichológushoz kell irányítania.

A coaching az élet számos területén segítség lehet, két leggyakoribb fajtája a business és a life coaching. Előbbi értelemszerűen az üzleti, és szakmai kihívások leküzdésében támogatja egy-egy cég tulajdonosait, alkalmazottait. Utóbbi pedig az életvezetés szinonimája, amibe rengeteg minden beletartozhat, alapvetó célja azonban az ügyfél számára kielégítő és teljes értékű élet elérése. A két fő irányon túl még számos témára specializálódhat a coaching, csakúgy mint az egészségre, életmódra, sportra, táplálkozásra, párkapcsolatokra és a lista még a végtelenségig bővíthető. Azt viszont az előző bekezdés alapján is fontos megismételni, hogy coachoz csak hétköznapi nehézségekkel forduljunk, olyan problémákkal, amik még nem igényelnek pszichológusi segítséget.

Az ismeret hiányában a coaching jelenségéhez sokan azonnal negatívan állnak hozzá, és mélyen megvannak győződve bizonyos tévhitekről, miszerint minden coach kuruzsló, aki ügyfeleit kihasználva nyerészkedik. Természetesen ez az erős általánosítás nem fedi a valóságot teljes egészében, noha tény, hogy a coaching szakmában is szép számmal előfordulhatnak kóklerek. A csalók nagy arányának egyik oka, hogy az utóbbi időben divatszakmává vált a coaching, könnyen és gyorsan lehet papírt szerezni róla, valamint az interneten is jó néhány önjelölt coach hirdeti magát. Természetesen nem mindenki rossz szándékkal űzi ezt a tevékenységet, olyan coachok is léteznek, akiknek pusztán nem ez a valódi hivatásuk, mert például nem rendelkeznek hozzá elég önismerettel, empátiával.

Azonban az a jó hír, hogy van lehetőségünk válogatni a coachok közül, és pár módszerünk arra, amivel kiszűrhetők a sarlatánok. Mielőtt coachot választunk fontos ellenőrizni az online felületeit, értékeléseit. Ahogy felvesszük vele a kapcsolatot, megbizonyosodni róla, hogy akkreditált-e a végzettsége, és hogy legalább egy 60 órás tanfolyamot elvégzett. Ismerősök véleményét is kikérhetjük, hátha tudnak ajánlani valakit. Illetve az első alkalmat több coachal is megejthetjük, ezen keresztül érzékelve, hogy megfelelően tudunk-e kapcsolódni egymáshoz. Ha pedig megtaláltuk a számunkra megfelelő szakembert, akkor már remélhetőleg csak egy kicsi választ el minket attól, hogy legyőzzük az előttünk álló kihívásokat.

Források: Tanulom Magam youtube csatorna; patikamagazin.husolutionsacademy.com
Képek forrása: pixabay.com, unsplash.com, pexels.com
Írta: Csiló Alexandra


További híreinkTovábbi híreink

A hustle culture horrorba torkolló tündérmeséje
A hustle culture horrorba torkolló tündérmeséje
Július 30 . Tag ikonkép4 perces olvasmány

A 21.században egyre többen válunk a siker megszállottjaivá. A lehetőségek századában járunk, kicsi ...

elolvasom
Kiégtél vagy csak megégtél? A „burn-out” szindróma
Kiégtél vagy csak megégtél? A „burn-out” szindróma
Június 3 . Tag ikonkép7 perces olvasmány

Még a legerősebb húr is, ha elég sokáig feszítjük, előbb utóbb elszakad. Így járhatunk saját határai...

elolvasom
Miért nem jeleznek vissza a cégek a beadott pályázatokra?
Miért nem jeleznek vissza a cégek a beadott pályázatokra?
Május 17 . Tag ikonkép7 perces olvasmány

Az álláskeresésnek a várakozás az egyik legnehezebb része, főleg, ha a jelöltek hiába reménykednek.

elolvasom
Munkát vagy munkaerőt keres? Mindkettőben segíthetünk!

Ha szolgáltatásainkkal kapcsolatban kérdése lenne, kattintson a Cégeknek, míg ha munkalehetőségeink érdekelnék, akkor a Tovább gombra!