Stabil hídként a munkavállalók és a munkáltatók között. Tudjon meg többet rólunk!

2020 . Január 27. 3 perces olvasmány Adó, Kiszervezés, Bérszámfejtés

5 érv, amiért érdemes kiszervezni a bérszámfejtést

A bérszámfejtés egyre bonyolultabb folyamat.

Hírek

A bérszámfejtés egyre bonyolultabb folyamat, amely ugyanúgy elengedhetetlen része a cégek ügyviteli rendszerének, mint a könyvelés, adótanácsadás vagy a könyvvizsgálat.

A munkabérek pontos elszámolása nagymértékben meghatározza egy cég megítélését. A munkaerőhiány, az új munkatársak egyre nehezebb megtalálása kiemelt fontosságúvá tette, hogy a cég alkalmazottai a lehető legkorrektebb ügyintézésben részesüljenek. Ennek a folyamatnak nélkülözhetetlen eleme a megfelelő szakértelemmel végzett bérelszámolás is.

Cikkünkben röviden összegezzük, hogy a cégtulajdonosok, vezetők jellemzően miért döntenek a bérszámfejtés kiszervezése mellett.

 

Költséghatékonyság

A legtöbb esetben a bérszámfejtés kiszervezése költségkímélőbb megoldást jelent, mint a házon belül tartott bérszámfejtő. Egyrészt elmaradhatnak a képzési költségek, másrészt a jogszabályfigyelés, a helyettesítő munkaerő költsége, valamint a különböző bérprogramok, szoftveres és technikai háttér biztosítására, fejlesztésére sem kell költeni. A kiszervezés nem csak olcsóbb, de tervezhetőbbé teszi az erre fordított éves keretet.

 

Az ellenőrzéseket rábízhatjuk a szolgáltatóra

Ha a bérszámfejtés kiszervezésre kerül, akkor a munkáltatónak nem kell részt vennie a szakhatósági (MÁK, NEAK, NAV) ellenőrzéseken, a megbízott szolgáltató átvállalja ezt.

 

Szaktudás

A kiszervezés esetében biztosított, hogy a szolgáltatást nyújtó kollégák szaktudása mindig naprakész lesz, hiszen folyamatosan továbbképzik magukat. Nem is tehetnek máshogyan, hiszen a változások jönnek-mennek, a tevékenység legfontosabb előnye pedig a jogszabályok ismerete, figyelése és értelmezése.

 

Nem okoz gondot a helyettesítés

Értelemszerűen, ha a bérszámfejtés kiszervezésre kerül, akkor nem a munkáltató gondja, hogy keressen másik munkaerőt betegség, hosszabb távollét, szabadság vagy felmondás esetén. A fizetések és egyéb juttatások, tb ügyintézések nem csúsznak meg a bérszámfejtő kolléga kiesése miatt.

 

Felelősségbiztosítás

Egy szolgáltató a saját tevékenységére felelősségbiztosítást köt, így az általa esetlegesen okozott kárt ennek terhére téríti. A házon belül tartott bérszámfejtés esetén az ügyintéző hibájából felmerülő káresemény miatt a vállalat a saját forrásaiból fizeti a büntetést, késedelmi pótlékot, stb.

 

Forrás: hrportal.hu; Képek forrása:


További híreinkTovábbi híreink

A hustle culture horrorba torkolló tündérmeséje
A hustle culture horrorba torkolló tündérmeséje
Július 30 . Tag ikonkép4 perces olvasmány

A 21.században egyre többen válunk a siker megszállottjaivá. A lehetőségek századában járunk, kicsi ...

elolvasom
Kiégtél vagy csak megégtél? A „burn-out” szindróma
Kiégtél vagy csak megégtél? A „burn-out” szindróma
Június 3 . Tag ikonkép7 perces olvasmány

Még a legerősebb húr is, ha elég sokáig feszítjük, előbb utóbb elszakad. Így járhatunk saját határai...

elolvasom
Miért nem jeleznek vissza a cégek a beadott pályázatokra?
Miért nem jeleznek vissza a cégek a beadott pályázatokra?
Május 17 . Tag ikonkép7 perces olvasmány

Az álláskeresésnek a várakozás az egyik legnehezebb része, főleg, ha a jelöltek hiába reménykednek.

elolvasom
Munkát vagy munkaerőt keres? Mindkettőben segíthetünk!

Ha szolgáltatásainkkal kapcsolatban kérdése lenne, kattintson a Cégeknek, míg ha munkalehetőségeink érdekelnék, akkor a Tovább gombra!